2-3-4 gangen menu's Kasteel de Bunswyck
Voorgerechten, keuze uit:
Warm:
-
Gegratineerde St-Jacobsschelp
-
Charlotte van geitenkaas en tuinkruiden met een lichte paprikavelouté
-
Gepofte aardappel met scampi, avocado en zure room (supp. €4)
-
Combiné van Sint-Jacobsvrucht en Jonagold appel met lichte curry
-
Huisbereide lasagna met rivierkreeft en truffel
-
Roodbaarsfilet op een bedje van prei-julienne en een beure Blanc met grijze garnaaltjes (supp. €2)
-
Kabeljauwhaasje met 'extra virgin' olijfolie, appelkappertjes en zongedroogde tomaatjes (supp. €4)
Koud:
-
Serranoham ham met 2 soorten meloen
-
Slaatje van groene appels en krab (supp. €3)
-
Lichtgerookte eendenborst met frambozen (supp. €3)
-
Salade van pompelmoes met krab en tomaat en een sausje van kropsla (supp. €3)
-
Carpaccio van angusbeef
-
Zalmtartaar met sausje van mierikswortel (supp. €2)
-
Carpaccio van zalm met champagnevinaigrette (supp. €5)
Soepen, keuze uit: Soep als 4de gang supplement van €5
-
Pittig appel-currysoepje met Provençaalse croûtons
-
Courgettesoep met espuma van Ardense ham en Stilton (supp. €2)
-
Oxtailsoep met zijn proevertjes
-
Pompoensoep met boursinbolletjes
-
Romige wortelsoep met bieslook
-
Zalige waterkersroomsoep (supp. €3)
Hoofgerechten, keuze uit:
-
Gebakken Victoriabaars met 3 soorten puree (wortel, spinazie en natuur)
-
Varkenshaasjes met Roquefortsaus en groene boontjes
-
In sesam gerolde zeeduivel met gecarameliseerde sjalotjes en tagliatelli van jonge prei (supp. €4)
-
Kalfsmedaillon met koekje van aardappel, opgevulde champignon en boontjes uit de pan (supp. €2)
-
Lamskroon met seizoengroenten en gratin (supp. €2)
-
Kipfilet "Kardinaal" met groene asperges
-
Varkensoester met courgettekruidensausje en gepofte aardappel
-
Wilde zalm met komkommersla en een trostomaten-botersausje
-
Tournedos met huisgemaakte bearnaise saus en warme tomaat (supp. €5)
-
Gebakken zeeduivel en knolselderpuree met parmezaankaas (supp. €4)
-
Filet van parelhoen, abrikoos en pruimen, met een romige tijmsaus en puree van Nicosiaaardappeltjes (supp. €5)
-
Tournedos op een torentje van champignonnenpuree en rode ajuinmousse (supp. €5)
-
Parelhoenfilet met dragonsaus (supp. €4)
-
Ossenhaas met trio van gegrilde pepers en gepofte aardappel (supp. €5)
-
Tournedos met bonbonne van chinese kool, truffelpuree en rode bessencoulis (supp. €6)
-
Gesauteerde lapjes parelhoen in een romige champagnesaus met een kleurrijke waaier van groentjes (supp. €8)
-
Fazant met gecarameliseerde witloof, een stampot van spruitjes en een cognacroomsausje (supp. €5)
-
Hertenkalffilet met een rodewijnsausje, winterse groentjes en aardappeltjes in schil (supp. €7)
-
Varkenshaasje met mozzarella en pesto, rode wijnsaus en gratinaardappelen (supp. €2)
Dessert, keuze uit:
-
Gepocheerde doyenne peertjes met Mandarin Napoleon en muntijs (supp. €4)
-
Bavarois van passievrucht met coulis van framboos
-
Chocoladevulcaan met een vanilleroom en framboosjes (supp. €2)
-
Palet van de chef
-
Slagroomsoesjes met warme chocoladesaus en appelsien
-
Zoete vanillerisotto met gepocheerde perzik en chocola
-
Bladerdeeggebakje met aardbei (najaar-winter: bosbes en framboos) en straciatellamascarpone
-
Crème brulée
-
Pannenkoekje met ijs en chocoladesaus
-
Crêpes "Suzette"
-
Selectie van kazen (supp. €4)
-
Rijstpapje met taco van chocolade en ananas (supp. €2)
-
Tulip met ijs en verse fruitsalade (supp. €2)
-
Black & White van chocomousse met speculaaskruimels
-
Sorbet van rosé champagne (supp. €6)
-
Huisbereide tiramisu met appeltjes
-
Bordje patisserie (supp. €2)