2-3-4 gangen menu's Kasteel de Bunswyck

 Voorgerechten, keuze uit:

Warm:

  • Gegratineerde St-Jacobsschelp

  • Charlotte van geitenkaas en tuinkruiden met een lichte paprikavelouté

  • Gepofte aardappel met scampi, avocado en zure room (supp. €4)

  • Combiné van Sint-Jacobsvrucht en Jonagold appel met lichte curry

  • Huisbereide lasagna met rivierkreeft en truffel

  • Roodbaarsfilet op een bedje van prei-julienne en een beure Blanc met grijze garnaaltjes (supp. €2)

  • Kabeljauwhaasje met 'extra virgin' olijfolie, appelkappertjes en zongedroogde tomaatjes (supp. €4)

Koud:

  • Serranoham ham met 2 soorten meloen

  • Slaatje van groene appels en krab (supp. €3)

  • Lichtgerookte eendenborst met frambozen (supp. €3)

  • Salade van pompelmoes met krab en tomaat en een sausje van kropsla (supp. €3)

  • Carpaccio van angusbeef

  • Zalmtartaar met sausje van mierikswortel (supp. €2)

  • Carpaccio van zalm met champagnevinaigrette (supp. €5)


Soepen, keuze uit: Soep als 4de gang supplement van €5

  • Pittig appel-currysoepje met Provençaalse croûtons

  • Courgettesoep met espuma van Ardense ham en Stilton (supp. €2)

  • Oxtailsoep met zijn proevertjes

  • Pompoensoep met boursinbolletjes

  • Romige wortelsoep met bieslook

  • Zalige waterkersroomsoep (supp. €3)


Hoofgerechten, keuze uit:

  • Gebakken Victoriabaars met 3 soorten puree (wortel, spinazie en natuur)

  • Varkenshaasjes met Roquefortsaus en groene boontjes

  • In sesam gerolde zeeduivel met gecarameliseerde sjalotjes en tagliatelli van jonge prei (supp. €4)

  • Kalfsmedaillon met koekje van aardappel, opgevulde champignon en boontjes uit de pan (supp. €2)

  • Lamskroon met seizoengroenten en gratin (supp. €2)

  • Kipfilet "Kardinaal" met groene asperges

  • Varkensoester met courgettekruidensausje en gepofte aardappel

  • Wilde zalm met komkommersla en een trostomaten-botersausje

  • Tournedos met huisgemaakte bearnaise saus en warme tomaat (supp. €5)

  • Gebakken zeeduivel en knolselderpuree met parmezaankaas (supp. €4)

  • Filet van parelhoen, abrikoos en pruimen, met een romige tijmsaus en puree van Nicosiaaardappeltjes (supp. €5)

  • Tournedos op een torentje van champignonnenpuree en rode ajuinmousse (supp. €5)

  • Parelhoenfilet met dragonsaus (supp. €4)

  • Ossenhaas met trio van gegrilde pepers en gepofte aardappel (supp. €5)

  • Tournedos met bonbonne van chinese kool, truffelpuree en rode bessencoulis (supp. €6)

  • Gesauteerde lapjes parelhoen in een romige champagnesaus met een kleurrijke waaier van groentjes (supp. €8)

  • Fazant met gecarameliseerde witloof, een stampot van spruitjes en een cognacroomsausje (supp. €5)

  • Hertenkalffilet met een rodewijnsausje, winterse groentjes en aardappeltjes in schil (supp. €7)

  • Varkenshaasje met mozzarella en pesto, rode wijnsaus en gratinaardappelen (supp. €2)



Dessert, keuze uit:

  • Gepocheerde doyenne peertjes met Mandarin Napoleon en muntijs (supp. €4)

  • Bavarois van passievrucht met coulis van framboos

  • Chocoladevulcaan met een vanilleroom en framboosjes (supp. €2)

  • Palet van de chef

  • Slagroomsoesjes met warme chocoladesaus en appelsien

  • Zoete vanillerisotto met gepocheerde perzik en chocola

  • Bladerdeeggebakje met aardbei (najaar-winter: bosbes en framboos) en straciatellamascarpone

  • Crème brulée

  • Pannenkoekje met ijs en chocoladesaus

  • Crêpes "Suzette"

  • Selectie van kazen (supp. €4)

  • Rijstpapje met taco van chocolade en ananas (supp. €2)

  • Tulip met ijs en verse fruitsalade (supp. €2)

  • Black & White van chocomousse met speculaaskruimels

  • Sorbet van rosé champagne (supp. €6)

  • Huisbereide tiramisu met appeltjes

  • Bordje patisserie (supp. €2)