Het standaard menu voor de brunch op zondag:

Ontbijtbuffet
(aanvang 10u00 voor ontbijformule)
(aanvang 11u00 voor kasteel- en champagnebrunch)

Variatie aan broden om zelf te snijden
Variatie aan kleine restaurantbroodjes en zachte sandwiches en gluten-vrije broodjes (ook vegan, lactozevrij)
Chocoladebroodjes, croissants en donuts
Variatie aan ontbijtgranen, granola (gewoon en gluten-vrij) en vegan porridge met verse bessen, noten, zaden,
warme chocoladesaus, cocosschilfers, speculaaskruimels, gedroogde vruchten,  e.d.
Keuze uit verscheidene confituren, honing, choco, speculaaspasta
Schotel met variatie aan kazen
Schotel met variatie aan charcuterie
Vegan spread
Verse fruitsla
Yoghurt
Gerookte zalm
Salades
Live gebakken spiegelei en omelet
Live gebakken american pancakes en vegan boekweitpannekoeken

Kempisch ontbijtspek uit de oven
Frittada (italiaanse omelet met veel groentjes)

Warme kerstomaatjes
Warme appeltjes
Gebakken champignons
Gebakken worstjes
Boontjes in tomatensaus
Mini pannekoekjes

(einde ontbijtformule)


Aperitief van het huis
(aanvang 12u15 voor lunch formule)
Een glaasje cava van het huis

Soep van het huis
(12u30)
Verse soep van de chef

Koud buffet
(12u30)
Tomaat met grijze garnaaltjes, zelfgemaakte coctailsaus met whiskey en limoen
Eitjes met zalmmousse
Perzik met tonijnsla
Zalm Bellevue, huisbereid
Huisgesneden rundscarpaccio met rucola en parmezan
Spaanse Serano ham met meloen
Gevarieerde gerookte visschotel (Zalm, heilbot, haring, makreel, forel) met gravad lax saus
Rivierkreeftjes met guacamole
Lauwe kipdrummekes met verse ananas
Boerenpaté met uienconfituur
Schotel fijne vleeswaren
Vegetarische gerechten:
Tomaat mozarella en basilicum
Rucola schotel met gebakken quorn, linzen en granaatappel (vegan)
Griekse salade met feta
Vegetarische taboulé met zongedroogde tomaatjes en appel (vegan)
Frisse salades en sausen, broodvariatie

Warm buffet
(13u30)
een wekelijkse keuze van de chef met minstens 4 warme gerechten
(vlees, vis, gevogelte en vegetarisch/vegan)
Alle gerechten worden zonder saus gepresenteerd, maar je hebt de keuze uit verchillende warme en koude sauzen.
Mooi assortiment warme groenten

Vlees en gevogelte zijn een “carvery” waar het vlees op het buffet versneden wordt.
Het vlees kan zowel, runds, lam, varkens, wild als kalkoen zijn,
vergezeld met een variatie van aardappelbereidingen, rijst of pasta
Het vlees word live afgebakken. Deze manier van werken verzekerd sappiger vlees en bovendien kan 
eenieder veel meer combineren en kiezen voor het lekkerste gerecht.


Dessertenbuffet
(14u30)
Een keuze van de chef uit:

Chocomousse
Ijsroom en pannekoekjes met zoet garnituur
Crème brulée
Variatie aan bavaroises
Tiramisu
Gebakjes van het huis
Vers gesneden fruit
Kaasschotel met garnituur

Einde kasteelbrunch, lunch en champagneformule
(15u30-16u00)


Kasteel de Bunswyck heeft altijd het recht om door omstandigheden bepaalde menu's te wijzigen.